Gehaakt katoen garen

Gehaakte knuffel

In de praktijk wordt het haakkatoen ook gebruikt om “katoenen gebreide” artikelen te maken. Deze bijzondere vorm van garen komt in de hele wereld voor, voornamelijk in Azië, met uitzondering van Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten, waar het van inlandse wol wordt gemaakt. Het is duurder dan een aantal andere soorten, maar vilt zeer snel bij het uitvoeren van op grote schaal vereiste gedragingen. Vaak kijk ik uit naar breien met gehaakt katoenen garen.

In mijn gehaakte varianten worden, net als in mijn andere, twee kleuren gebruikt, waarvan één zacht en zijdeachtig wit is met de tinten van een zonsondergang. Het is meestal gemaakt van gemêleerd of gradiënt garen en ook van acryl. We hebben ook 3 soorten gehaakt katoenen garen voor het maken van breiwerkjes zoals linten uit het midden van een sjaal . Er zijn nu twee ‘katoen’ gekleurde amigurumi verkrijgbaar als gehaakte babypoppen en gehaakte roze egyptische poppen . We hebben ook gehaakt katoenen garen als basis voor een mooie ‘gehaakte knuffels voor lieve baby’s en varianten van gehaakt katoen als alternatief voor het zelf maken van kleertjes van het garen.

In mijn haakwol varianten , heb ik twee soorten kleurrijk garen ( ik noem het een ‘7/1’ – zeven kleuren totaal in eerlijkheid naar de machinebreisoorten) die gebruikt kunnen worden om te breien – sommige met variegaties . Deze zijn over het algemeen gemaakt van 100% wol en omvatten ook een mix van acryl, machinaal gemaakte mengsels en bonte garens. In mijn haakstoffen varianten , heb ik een aantal garens die gebruikt kunnen worden voor het naaien. Ik draag hier een van de fijnste strengen van volledig katoen, terwijl een selectie van andere garenvariëteiten beschikbaar is in ons assortiment. U kunt ook twee variëteiten vinden in mijn haakschoenen variëteiten . Last, but not least, heb ik twee soorten gehaakt katoenen garen in het assortiment die perfect zijn om mee te breien (nog steeds gehaakt) – deze vorm van gehaakt katoenen garen is ook zeer geliefd bij breisters. Ik heb deze voorbeelden met linnen garen gemaakt maar je zou ze met elk garen kunnen maken waar je mee kunt werken.

Comments are Disabled